Κατηγορίες

Koo Club

Sette Venti Cafe-Εστιατόριo

Νέο λιμάνι Κέρκυρας 100, τηλ. 26610-80483, https://www.facebook.com/pages/Sette-Venti

Περισσότερες λεπτομέρειες

Αυτό το όνομα να το έχεις πάντα στο speed dial του μυαλού σου. Είναι ιταλικό. Σημαίνει «7 άνεμοι». Ρώτα τους ιδιοκτήτες του, αν θες να μάθεις γιατί το ονόμασαν έτσι. Εγώ νομίζω ότι είναι η ιταλική απόδοση του «είμαι στον 7ο ουρανό». Διότι όταν είμαι εδώ, νιώθω σα θεός...

Εν αρχή ήν ο χώρος. Μοντέρνος. Πάντα γεμάτος κόσμο. Καθαρός. Πάντα γεμάτος χαμόγελα. Και μουσική. Και χρώμα. Μετά είναι τα πιάτα. Όλα καλόγουστα. Στην αρχή χορταίνει το μάτι ποικιλία και χαρούμενους συνδυασμούς. Σαν διεθνής έκθεση finger food.

Μπορείς να κάνεις αυτοσχέδια πάρτι. Να κρατάς μίνι μπέργκερ στο ένα χέρι, ή κάποια από τις μαγικές πίτσες, ένα μίξ ντρίνκ στο άλλο και να χορεύεις μέχρι να δύσει ο ήλιος. Όποιος κι αν είσαι, με όποιον κι αν είσαι, μάλλον θα περάσεις από εδώ με σκοπό να μείνεις μόνο 5 λεπτά. Πολλοί κάνουν αυτό το λάθος...

Νομίζουν ότι, επειδή είναι και μίνι μάρκετ, θα ψωνίσουν κάτι και θα φύγουν έτσι απλά. Αλλά το μέρος, το σημείο, οι άνθρωποί του σε κολλάνε. Για ακόμα μια δοκιμή, μια μπουκιά, ένα ποτό, ένα χορό. Ναι, καλά διάβασες, όλες οι γεύσεις του, γλυκές και αλμυρές, πωλούνται και ως είδη μινι-μάρκετ που δουλεύει 24ωρο. Για να πάρεις τις στιγμές μαζί σου!



Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.