Κατηγορίες

Koo Club

Ίριδα

Φισκάρδο, Κεφαλονιά, Τηλ. 26740-41343, www.irida-fiaskardo.gr

Περισσότερες λεπτομέρειες

Τορτελόνι με αστακό, καβούρι, λευκή καυτερή σάλτσα και φύλλα χρυσού, μακαρόνι με αχινό και σκόρδο, ταλαγάνι σχάρας με μέλι, ψαρονέφρι γαρίδες και ριζότο με πεπόνι! Συνοδεία κεφαλονίτικων (και όχι μόνο) κρασιών. Υπολογίστε ότι κατ΄ άτομο έρχεται γύρω στα 20 ευρώ (2 πιάτα μαζί με ποτό), αλλά πολλαπλασιάστε το μπάτζετ επί 5 (ή όσες είναι οι μέρες των διακοπών σας, διότι κανείς δεν το τιμά μόνο μια φορά (το “κάθε λιμάνι και καημός” γίνεται εδώ “κάθε πιάτο και γευστικός πανικός”)! Εδώ θα σας βρίσκουν οι φίλοι σας κάθε βράδυ. Λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα. Α, έχει και ειδικά πιάτα για αλλεργικούς!



Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.