Κατηγορίες

Koo Club

Irida Εργαστήριο Κεραμικής

Εργαστήριο Κεραμικής, Γερμενάτα Κεφαλονιά, Τηλ.(+30)26740-23803, e-mail:[email protected]

Περισσότερες λεπτομέρειες

Αγορά

Ceramic Workshop

Discover the handicraft of Kefalonia

Το εργαστήριο κεραμικής Ίριδα βρίσκεται στο δρόμο για Φισκάρδο, στο χωριό Γερμενάτα.
Τα κεραμικά μας, μια μεγάλη γκάμα από διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα, έχουν ως πρώτη ύλη τον κόκκινο ή το λευκό πηλό και είναι ζωγραφισμένα στο χέρι. Για τα χρηστικά αντικείμενα (πιάτα, κανάτες, ποτήρια) χρησιμοποιούνται μη τοξικά υαλώματα και φαγιάνς ενώ όλα ψήνονται στο εργαστήριο σε ειδικό φούρνο και θερμοκρασία από 800°C έως 1000°C, ώστε να αποκτήσουν λαμπερά χρώματα αλλά και αντοχή στη χρήση.

Στο εργαστήριο κεραμικής Ίριδα, κάθε αντικείμενο είναι μοναδικό με πηγή έμπνευσης τις φυσικές ομορφιές και τα χρώματα της Κεφαλονιάς. Επισκεφτείτε μας, δείτε από κοντά τη δημιουργία των αντικειμένων μας και κρατήστε ζωντανή την ανάμνηση των διακοπών σας για πάντα.

Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.