Κατηγορίες

Koo Club

Η νύχτα, είναι γένους θηλυκού

 

Και η μουσική. Η ζωή. Η αισθητική. Η γεύση. Η διασκέδαση. Είναι όλα γένους θηλυκού. Το ίδιο και οι νεράιδες, οι Μούσες, η Πυθία. Σε αυτό τον κόσμο των ανδρικών κατορθωμάτων, ήταν πάντα οι γυναίκες ο λόγος για τον οποίο έγιναν όλα. Κρατάνε τα κλειδιά της ευτυχίας, λογικά και τα μυστικά της ευζωίας. 

 

Οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες. Είναι λίγο ανώτερες, υπό την έννοια ότι ως είδος είναι λίγο πιο εξελιγμένο. Γι' αυτό και ο άνδρας παραμένει πάντα η αρχή, αλλά η γυναίκα φέρνει την ολοκλήρωση. Τα γράφουμε όλα αυτά διότι στην εποχή μας υπάρχει μια παρεξήγηση. Τα δύο φύλα έχουν στους τρόπους εξομοιωθεί. Οι γυναίκες δεν απαιτούν να τους φέρονται με ευαισθησία. Αντιθέτως οι άνδρες, σε κάθε επαφή ως νέα business card προβάλλουν τα συναισθήματά τους. Και κάπως έτσι μπερδεύεται η πυξίδα και δε δείχνει πια σωστά. 

 

Κι ενώ όλοι θα έπρεπε να αναζητούμε την ευτυχία, ή έστω τη διασκέδαση (που διαρκεί πολύ λιγότερο, αλλά πολλαπλασιαζόμενη σε οδηγεί σε πολύ καλό δρόμο προς το πλατύ χαμόγελο), μπερδεύουμε τα φύλα και στοχεύουμε σε ουδέτερα, unisex, μοντερνέ πράγματα -ακριβώς: “πράγματα”-, όπως ένας τραπεζικός λογαριασμός, ένα ακριβό ρολόι, ένα εξωπραγματικά ακριβό αμάξι. Πράγματα που δεν φέρουν τις αξίες που (θα έπρεπε να) εκτιμάνε οι γυναίκες. Λάθος... Η ομορφιά, η εξέλιξη, η πρόοδος, όλα προέρχονται από εκείνες. Και εκείνες πρέπει να ακούμε αν θέλουμε να ζούμε με επιτυχία. 

 

Στην Ελλάδα ο ήλιος είναι λαμπρότερος από οπουδήποτε αλλού. Όμως η αληθινή μας φύση βγαίνει όταν έρχεται η νύχτα. Η Ελλάδα ζει για τις νύχτες της. Αυτή η έντονη dark μικρογραφία της ζωής στην πραγματικότητα έχει τα ίδια μυστικά: σωστές επιλογές, σωστές συμβουλές και πορεία προς τις σωστές γυναίκες. Όσα χρειάζεται να μάθει κανείς για να είναι στους νικητές της ελληνικής νύχτας, θα το μάθει από τις σωστές γυναίκες. 

 Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.