Κατηγορίες

Koo Club

Crazy about Coffee!

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΦΕ

Τι θα ήταν τα πρωϊνά χωρίς το άρωμα του καφέ; Τι θα ήταν τα μεσημέρια του καλοκοιριού χωρίς τον φραπέ; Και πώς θα είμασταν όλοι εμείς μια μεγάλη trendy παρέα χωρίς τον freddo;
Το άρωμα του καφέ εμένα προσωπικά, κάνει την καρδιά μου να ηρεμεί και το χαμόγελο να απλώνεται στο  πρόσωπό  μου. Η γεύση του είναι μια μαγική στιγμή μέσα στην ημέρα (και δε νομίζω πως είναι ακόμα η ώρα να μου πείτε ότι πρέπει να ζω αυτή τη στιγμή λιγότερες από 7 φορές τη μέρα, γιατρέ μου). Ο καφές, λέει η επιστήμη, είναι ένα διεγερτικό ρόφημα που χρειάζεται μέτρο. Εγώ πάλι νομίζω ότι δε χρειάζεται να μετράμε τις κούπες που πίνουμε σαν υστερικά μοντέλα, αλλά να βάλουμε ποιοτικά μέτρα στην  απόλαυσή μας. Διότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν κακοβρασμένο καφέ. Καυτός, παραβρασμένος, νερομένος, αραιός, με λάθος δοσολογία, όλα αυτά μπορούν να σου τινάξουν τη διάθεση στον αέρα. Γι΄αυτό ο SmartGuideLife.gr έψαξε όλη την Αθήνα για να βρει τα μέρη στα οποία παίρνουν την υπόθεση καφεΐνη στα σοβαρά και κάνουν ό,τι μπορούν για να τον σερβίρουν  σωστά.
Διαφορετικές γεύσεις καφέ, φρέσκα σνακς, τρομερά γλυκά, καλή μουσική, ακόμα καλύτερη παρέα, συζήτηση, πειράγματα. Η έξοδος ξεκινάει νωρίς αλλά δεν τελειώνει απαραίτητα και νωρίς, αφού μπορείς πολύ εύκολα να περάσεις στο επόμενο level: από τον καφέ στο ποτό κι από τη μέρα στο βράδυ, όλα - και με όλους και όλες - μπορούν να συμβούν.



Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.