Κατηγορίες

Koo Club

O executive chef του Holiday Inn Thessaloniki προτείνει:

 

Tortelli Mezzaluna Verdi
σε σάλτσα λευκού κρασιού με λιαστή ντομάτα, κάσιους και παρμεζάνα


Υλικά
300 gr Tortelli γεμιστά με σπανάκι και τυρί ρικότα
80 gr Λιαστή ντομάτα
50 gr Κάσιους
60 gr Παρμεζάνα
30 gr Ελαιόλαδο
100 gr Λευκό κρασί
300 gr Ζωμό λαχανικών
Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κάσιους και τη λιαστή ντομάτα. Προσθέτουμε τα tortelli, σωτάρουμε για λίγο, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί. Συμπληρώνουμε το ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκα φύλλα μαντζουράνας.


<<<>>>



Φρέσκο κατσικίσιο τυρί ψημένο σε κρούστα φιστικιού Αιγίνης με σάλτσα μύρτιλλο
Σερβίρεται με μπουκέτο φρέσκων λαχανικών


Υλικά
Κατσικίσιο τυρί κομμένο σε ροδέλες
Φιστίκια Αιγίνης σε φέτες
Ασπράδι αυγού
Φύλλα μαντζουράνας
Φρέσκο βούτυρο
Μπουκέτο λαχανικών (ραντίτσιο, μαρούλι, iceberg, λόλο ρόσο, ρόκα)
Σάλτσα μύρτιλλο

Εκτέλεση: Πανάρουμε τρεις ροδέλες κατσικίσιου τυριού στο ασπράδι αυγού και κατόπιν στα φιστίκια Αιγίνης και τη μαντζουράνα. Τις σωτάρουμε σε καυτό βούτυρο και από τις δυο μεριές και τις τοποθετούμε γύρω από το μπουκέτο των λαχανικών στο πιάτο. Ρίχνουμε ανάμεσα αρκετή σάλτσα μύρτιλλο.


<<<>>>

 

Κάντε την Πάπια!

Από τα πιο εκλεκτά -και υγιεινά- εδέσματα, η πάπια βρίσκει εδώ την γευστική δικαίωση της και θα σας κάνει να την αγαπήσετε ακόμα περισσότερο με το πιάτο «Στήθος πάπιας σε σάλτσα ροδιού» που προτείνει ο executive chef του Holiday Inn Thessaloniki

 



Στήθος πάπιας σε σάλτσα ροδιού
Σερβίρεται με πατατοφωλιά γεμιστή με μανιτάρια σωτέ



Υλικά
Δύο φιλέτα από στήθος πάπιας 200 gr
Μανιτάρια 200 gr
Πατάτες 200 gr
Αλάτι
Πιπέρι
Σκόρδο
Μαϊντανός
Σπυριά ροδιού
Σάλτσα ροδιού

Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας, τα σωτάρουμε χωρίς λιπαρή ουσία μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα και από τις δύο πλευρές και τελειώνουμε το ψήσιμό τους στο φούρνο. Κάνουμε αλιμέτ πατάτας στο μαντολίνο και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Το αλατοπιπερώνουμε και το ξεφορμάρουμε. Κόβουμε τα μανιτάρια γίγαντες σε φέτες, τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο με λίγο σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και στο τέλος προσθέτουμε λίγο μαϊντανό. Τοποθετούμε τη φωλιά στην μια άκρη του πιάτου γεμισμένη με τα μανιτάρια και περιμετρικά της απλώνουμε την πάπια κομμένη σε λεπτές φέτες. Ντρεσάρουμε με κορδόνι σάλτσας ροδιού και διακοσμούμε με σπυριά ροδιού και φύλλα αρωματικών φυτών.



Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.