Κατηγορίες

Koo Club

Παραδοσιακή Συναγή: Χταποδοκεφτέδες

 

Χταποδοκεφτέδες 

 

Υλικά

 

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλ. καφέ δυόσμο
  • αλεύρι όσο τραβήξει
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμ μαλακό τυρί
  • 1 αβγό
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

 

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, το ξεπλένουμε καλά με νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες.

Ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τους κταποδοκεφτέδες ζεστούς.



Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...