Κατηγορίες

Koo Club

Παραδοσιακή Συναγή: Χταποδοκεφτέδες

 

Χταποδοκεφτέδες 

 

Υλικά

 

  • 1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλ. καφέ δυόσμο
  • αλεύρι όσο τραβήξει
  • αλάτι, πιπέρι
  • 150 γραμ μαλακό τυρί
  • 1 αβγό
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

 

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το χταπόδι καλά, το ξεπλένουμε καλά με νερό και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ του μίξερ και κτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.

Αδειάζουμε το πολτό σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, το τυρί τριμμένο, λίγο αλάτι και πιπέρι και το αβγό.

Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Προσθέτουμε αλεύρι μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σφίγγει. Το αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 2-3 ώρες.

Ζεσταίνουμε το λάδι και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα του χταποδιού, το ρίχνουμε στο ζεστό λάδι, το τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει και σερβίρουμε τους κταποδοκεφτέδες ζεστούς.



Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.