Κατηγορίες

Koo Club

από το φίλο μου Γιώργο Ψύχα, σεφ στο εστιατόριο Sphinx Σαντορίνη

 Φαγκρί του Αιγαίου με πικάντικη σάλτσα ντομάτας


Υλικά
4 φαγκριά μισό κιλό το ένα
3 σκελίδες σκόρδο
ντομάτα σάλτσα από σαντορινιά ντοματάκια
4-5 ντοματάκια Σαντορίνης
1 φλυτζάνι ζωμό από ψάρι ή λαχανικά
κάπαρη
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη
λίγη καυτερή πιπεριά ξερή
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί ασύρτικο Σαντορίνης
λίγα καπαρόφυλλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: καθαρίζουμε τα φαγκριά τα φιλετάρουμε, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτή φωτιά να χρυσίσουνε να πάρουν χρώμα. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε τη σάλτσα και το ζωμό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την κάπαρη, τα ντοματίνια ολόκληρα, το μισό μαϊντανό, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και όταν δέσει προσθέτουμε λίγη ρίγανη. Τοποθετούμε τα ψάρια στο πιάτο σκεπάζουμε τα 2/3 του ψαριου με τη σάλτσα τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τα γαρνίρουμε με καπαρόφυλλα. Το συνοδεύουμε με ρύζι ή λαχανικά ή και τα δύο.



Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...