Κατηγορίες

Koo Club

Πριν αλέκτωρ λαλήσει…

Από τις πιο φημισμένες ταβέρνες του νησιού, ο Κύκλωπας έχει «μάτι» για καθετί αυθεντικά ελληνικό και νόστιμο. Για αυτό και διάλεξε να μας αποκαλύψει την συνταγή του για θεσπέσιο κόκορα κοκκινιστό με μακαρόνια και, μάλιστα, όπως σε όλα τα μαγειρευτά του με κρέας, «από ζώα αμολητά» όπως δηλώνουν περήφανοι οι άνθρωποι του.




                                                                               




                                                                                        ΚΟΚΟΡΑΣ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ


ΥΛΙΚΆ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

3 κουταλιές της σούπας πελτέ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1πρέζα αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1πρέζα ζάχαρη
4 κομμάτια κόκορα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά Φλωρίνης

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα τον κόκορα, τον πελτέ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν το απαραίτητο χρώμα (να ροδίσουν) και σβήνουμε με λευκό κρασί. Μετά προσθέτουμε το αλάτι, την ζάχαρη  και το πιπέρι και προσθέτουμε λίγα υγρά και το αφήνουμε να βράσει 40 - 45 λεπτά.
Τέλος, βράζουμε τα μακαρόνια 7 με 8 λεπτά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα από το κόκορα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

                                                                                                                          <<<>>>



Μεθεώρτια Απόλαυση!

Αποτοξινωθείτε από το "φεστιβάλ" κρεατοφαγίας των γιορτών με μια πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με τη μοναδική συνταγή της σεφ του εστιατορίου  ''Υπάρχο'' στη Σέριφο, Ελένης Λιβανίου!

 

ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ


ΥΛΙΚΑ
1κιλό γαρίδες νούμερο 2
3 μέτριες ντομάτες για σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
500γρ μακαρόνια Νο 7


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει, αφού βράσει ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 5 λεπτα. Μέχρι να βράσουν οι γαρίδες, τρίβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε την ντομάτα με λίγο αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να βράσει και μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες και αν χρειάζεται λίγο νερό, αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σραγγίξουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα, ανακατεύουμε, σερβίρουμε, και καλή μας όρεξη!
ΥΓ. Μπορούμε στη σάλτσα να προσθέσουμε και λήγη κάπαρη, της δίνει τέλειο άρωμα!!!

 

<<<>>>


Ανάσταση γεύσης!

Πρωταγωνιστής μαζί με το αρνί, το κατσικάκι θα είναι και φέτος από τα τιμώμενα «πρόσωπα» του πασχαλινού τραπεζιού. Γιατί να μην του δώσουμε την προσοχή που του αξίζει με μία πεντανόστιμη εκδοχή του; Κατσικάκι ριγανάτο, λοιπόν, με την υπογραφή της Ελένης Λιβανίου, σεφ και ιδιοκτήτριας του εστιατορίου Υπάρχο, στη Σέριφο για πραγματικά καλή ανάσταση!


 

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΡΙΓΑΝΑΤΟ


Υλικά
μισό κατσικάκι (3κιλά περίπου) σε μερίδες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
μουστάρδα
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση: πέρνουμε το κρασί, τη μουστάρδα, λίγο πιπέρι και λίγη ρίγανη και φτιάχνουμε μαρινάδα. Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε στη μαρινάδα όλο το βράδυ. Βάζουμε σε γάστρα το κρέας, μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, λάδι, ρίγανη και τον χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1μιση ώρα περίπου.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


<<<>>>

 

Η σεφ και ιδιοκτήτρια Ελένη Λιβανίου στο εστιατόριο Υπάρχο (Κουταλάς Σέριφος) με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και στα θαλασσινά θα σας εντυπωσιάσει...

 

ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΙΦΑΔΟ (ΜΕΖΕΣ)

 

ΥΛΙΚΑ

 

  • 300gr  ΚΑΠΑΡΗ
  • 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕMΜΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ
  • 2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ
  • 2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
  • ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
  • 1 1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ. ΑΦΟΥ ΤΣΙΓΑΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΦΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΑΜΕΣΩΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΦΟΥ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ Η ΣΑΛΤΣΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ.

 

(ΑΛΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΠΑΡΗ ΣΤΗ ΣΕΡΙΦΟ ΨΗΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΛΑΤΙ. ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΠΑΡΗ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΑΛΜΗ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΛΑΤΙ)

 ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΜΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΟ ΚΡΑΣΙ!!!!

 

 <<<>>>

 

 

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΜΕ ΚΟΛΟΧΤΥΠΑ



ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλό κολοχτύπες
3 μέτριες ντομάτες για σάλτσα
2 σκελίδες σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
500γρ μακαρόνια Νο 7


Ανοίγουμε στη μέση  τις κολοχτύπες και αφαιρούμε το έντερο και τη φούσκα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα αρκετό αλατισμένο νερό να βράσει, αφού βράσει ρίχνουμε τις κολοχτύπες και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου. Μέχρι να βράσουν οι κολοχτύπες, τρίβουμε τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι, και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο, το βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι, αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε την ντομάτα με λίγο αλάτι και πιπέρι, αφήνουμε περίπου 5 λεπτά να βράσει και μετά προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις κολοχτύπες και αν χρειάζεται λίγο νερό, αφήνουμε αλλά 5 λεπτά περίπου.
 Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα στραγγίξουμε τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη σάλτσα, ανακατεύουμε, σερβίρουμε, και καλή μας όρεξη!
ΥΓ. Μπορούμε στη σάλτσα να προσθέσουμε και λίγη κάπαρη, της δίνει τέλειο άρωμα!!!


<<<>>>


Χοιρινό Πιπερονάτο



ΥΛΙΚΑ
2 ΚΙΛΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΑΤΑΚΙΑ
4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ
4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ-ΛΑΔΙ& ΛΙΓΗ ΡΙΓΑΝΗ

ΠΛΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΙ.ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΜΕΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ, ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΡΙΓΑΝΗ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΩΡΑ.


<<<>>>


ΚΑΚΑΒΙΑ (ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ)


 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  

  • 4 ΣΚΟΡΠΙΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΚΙΛΟ 
  • 2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΥΔΙΑ 
  • 4 ΠΑΤΑΤΕΣ  
  • 3 ΚΑΡΟΤΑ 
  • ΣΕΛΙΝΟ 
  • ΑΛΑΤΙ -ΠΙΠΕΡΙ 
  • 2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 
 

 

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ 2 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟ ΤΟ ΛΑΔΙ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ.ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3 ΤΕΤΑΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΥΛΩΣΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ, ΤΟΤΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ Κ ΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΙΑΤΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΨΑΡΙΑ. ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ.


<<<>>>


ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ


ΥΛΙΚΑ
μια μεγαλη ντοματα
μιση πιπερια
150gr φετα
ενα μικρο κρεμυδι
λιγη καπαρη
ριγανη
λιγο αλατι και πιπερι
λιγο δυοσμο
αλευρι περιπου 100gr

Βαζουμε ολα τα υλικα στο μουλτι εκτος απο το αλευρι και τα αλεθουμε, τα βαζουμε σε ενα μπολ και προσθετουμε αλευρι τοσο ωστε να γινει ευπλαστη ζυμη.περνουμε ποσοτητα οσο ενα καρυδι, πλαθουμε , αλευρωνουμε και τηγανιζουμε σε ελαιολαδο μεχρι να ροδισουν!


<<<>>>


A Slice of Heaven! Βασιλόπιτα (τσουρέκι)



"Η σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου «Υπάρχο» στη Σέριφο αλλά και καλή φίλη του Smartguidelife Ελένη Λιβανίου, μας προτείνει μία πεντανόστιμη και πρωτότυπη συνταγή για βασιλόπιτα για όσους θέλουν να υποδεχθούν τη νέα χρονιά...κερδίζοντας τις εντυπώσεις!" 

Άντε καλή χρονιά να'χουμε!

Βασιλόπιτα (τσουρέκι)

Υλικά
700gr αλεύρι robin hood
25gr νωπή μαγιά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι μαχλέπι
1/2 κουταλάκι κακουλέ
1/2 κουταλάκι γαρίφαλο τριμμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κουταλάκι αλάτι
Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
Φλουρί

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ώστε να γίνει ένας χυλός,
Τον οποίο σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 15' να φουσκώσει.
Στο μεταξύ σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα 2 αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αμύγδαλα και το φλουρί.
Ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση της λεκάνης και ρίχνουμε τον χυλό της μαγιάς και τα αυγά με τη ζάχαρη, 
Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε και βάζουμε σε χλιαρό μέρος για 1μιση ώρα περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Αφού φουσκώσει ρίχνουμε το φλουρί τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο, και ζυμώνουμε ελαφρά φτιάχνοντας μια μπάλα
Την οποία βάζουμε σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο, την απλώνουμε τόσο όσο να ¨πιάσει¨το ταψί. 
Βάζουμε πάλι να φουσκώσει σε χλιαρό μέρος χωρίς να σκεπάσουμε αυτή τη φορά για να μη μας κολλήσει η ζύμη στην πετσέτα. Αφού φουσκώσει αλείβουμε την επιφάνεια με τον κρόκο του 3ου αυγού και στολίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά περίπου στη μέση του φούρνου.
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία!!!


<<<>>>

 

ΚΑΡΝΑΓΙΟ ΣΕΡΙΦΟΣ
Εδώ και 32 χρόνια είναι το πιο όμορφο all day μαγαζί του νησιού.
Φημίζεται για τα πολύ καλά κοκτέιλ με best sellers για το φετινό καλοκαίρι τα καταπληκτικά:


ΑΝΑΣΑ

(Ένα νέο κοκταίλ που παντρεύει στο ποτήρι σας το εξωτικό με το ελληνικό στοιχείο)


Υλικά
1 1/2 σφηνάκι μαστίχα
2/3 σφηνάκι ρούμι
2/3 σφηνάκι malibu
Χυμό από 1/4 λάιμ
2 φετούλες λαιμ
Τριμμένος πάγος
Μια ιδέα Γρεναδίνη
...άλλη μια ιδέα Blue Curacao
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τη μαστίχα, το ρούμι το Malibu, το χυμό από το λάιμ και τον τριμμένο πάγο στο shaker και ανακινούμε καλά. Αδειάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι. Ρίχνουμε μέσα τη μία φέτα λάιμ και με τη γρεναδίνη και το Blue Curacao προσθέτουμε μια κόκκινη και μια μπλε πινελιά στο ποτό μας. Στολίζουμε με την άλλη φέτα του λάιμ και απολαμβάνουμε!


<<<>>>


Karnayo Fruit Punch

(Ρούμι με χύμους από φρούτα εποχής συνταιριασμένα με βάση τη γεύση,το χρώμα και το άρωμά τους)


Υλικά
2 βατόμουρα
1 1/2 μανταρίνι
1/2 μπανάνα
2 φράουλες
2 κεράσια
1/8 μανγκο
1/4 ροδακινο
1 σφηνάκι ρούμι
Εκτέλεση
Στίβουμε το μανταρίνι και βάζουμε το χυμό του μαζί με τα υπόλοιπα φρούτα στο μπλέντερ. Ρίχνουμε το χυμό μας στο shaker μαζί με το ρούμι και πάγο. Βάζουμε το Fruit Punch μας σε ψηλό μεγάλο ποτήρι και στολίζουμε με φρούτα.




Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.