Κατηγορίες

Koo Club

Παραδοσιακές Συνταγές:

 

Ροφός με δαμάσκηνα

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φιλέτο φέτα ροφός
  • 5-6 δαμάσκηνα ξερά ή γλυκά
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Ντομάτα (πελτέ, χυμό και λίγη φρέσκια)
  • Δάφνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • 1 κουτ . γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές ξύδι
  •  

Εκτέλεση: Ρίχνουμε λάδι  στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε τα σκόρδα, ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το ροφό και το αφήνουμε να βράσει 5-7 λεπτά. Το σερβίρουμε όταν απολαχάνει (ξεκουραστεί).


<<<>>>

 

Σκορπίνες κοκκινιστές

 

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 11/2 κιλό μικρές σκορπίνες
  • ½ ποτήρι του νερού λάδι
  • 2-3 κρεμμύδια κανονικά
  • Ντομάτα (πελτέ, χυμό και λίγη φρέσκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  

Εκτέλεση:  Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τις σκορπίνες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρονται ζεστές.




Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...