Κατηγορίες

Koo Club

Παραδοσιακές Συνταγές:

 

Ροφός με δαμάσκηνα

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό φιλέτο φέτα ροφός
  • 5-6 δαμάσκηνα ξερά ή γλυκά
  • 1 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • Ντομάτα (πελτέ, χυμό και λίγη φρέσκια)
  • Δάφνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπαχάρι
  • 1 κουτ . γλυκού ζάχαρη
  • 3-4 κουταλιές ξύδι
  •  

Εκτέλεση: Ρίχνουμε λάδι  στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε τα σκόρδα, ρίχνουμε τη ντομάτα και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι, τη ζάχαρη και τα δαμάσκηνα, ρίχνουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε το ροφό και το αφήνουμε να βράσει 5-7 λεπτά. Το σερβίρουμε όταν απολαχάνει (ξεκουραστεί).


<<<>>>

 

Σκορπίνες κοκκινιστές

 

 

Υλικά για 4 άτομα

  • 11/2 κιλό μικρές σκορπίνες
  • ½ ποτήρι του νερού λάδι
  • 2-3 κρεμμύδια κανονικά
  • Ντομάτα (πελτέ, χυμό και λίγη φρέσκια)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  •  

Εκτέλεση:  Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα και λίγο νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε τις σκορπίνες και αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρονται ζεστές.




Νέα


Kαβάλα: H πριγκίπισσα
της Μακεδονίας

 

Aντίπαρος: Kόκορας
πάτιδο, γούνα και σούμα

 

Σύρος: Λουκούμια, χαλβαδόπιτες
και ''Σαν Μιχάλη''

          

Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι στη θάλασσα, με την αύρα της  να φέρνει πηγαία μυρωδιές  και αρώματα από την Ανατολή, με πλακόστρωτα σοκάκια και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, με ανθρώπους φιλόξενους και δοτικούς, η Καβάλα, ήταν, είναι και θα παραμείνει μία πόλη που την ερωτεύεσαι από την πρώτη στιγμή…

      

Μπορεί να είναι ένα από τα μικρότερα κυκλαδονήσια όμως η φήμη της τόσο για τις φυσικές ομορφιές της όσο και για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση, ξεπερνά κατά πολύ το μέγεθος της. Μια ανάσα από την Πάρο κι όμως έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες στην κουζίνα.

 Οι πρόσφυγες από τη Χίο και τη Μικρασία έφεραν μαζί τους τα μυρωδάτα λουκούμια, τις τραγανές χαλβαδόπιττες, γνωστές πλέον σε όλον τον κόσμο, αφού σε κάθε καράβι από και προς το νησί θα συναντήσετε και τους άξιους πρεσβευτές της με τα ψάθινα καλάθια τους να πωλούν σε τουρίστες και Έλληνες χαλβαδόπιτες για την λιγούρα.