Κατηγορίες

Koo Club

Ντόπιες Λιχουδιες


Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Μπακαλιάρο με σκορδαλιά μας μαγειρεύει για την 25η Μαρτίου,
ο σεφ και ιδιοκτήτης του ονομαγειρείου "Ο Μαλάνος" στη Ζάκυνθο, Νίκος 'Εγκαρχος.

Βακαλαος σκορδαλιά (μπακαλάος αλιάδα κατά τη ζακυνθινη έκφραση) … 
Κόβουμε τον βακαλαο σε μερίδες και τον βάζουμε σε νερό να ξαρμυριστει 2- 3 ημέρες (ανάλογα με την ποσότητα που έχουμε).. Αλλάζουμε το νερό 2 φορές καθημερινά...
Όταν έχει ξαρμυριστει, αφαιρούμε μια μαύρη μεμβράνη που έχει στην περιοχή του λαιμού και τοποθετούμε τα κομμάτια σε σουρωτήρι να στεγνώσει καλά...
Για το τηγάνισμα χρησιμοποιούμε αλεύρι -όχι Κουρκούτι-, αλευρωνουνε
πολυ καλά και τις δυο πλευρές του βακαλαου και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα εξωτερικά η κρούστα του...

Καλή σας όρεξη και χρόνια πολλά!


<<<>>>



Κοκκινιστό Κουνέλι


ΥΛΙΚΆ για 4 άτομα 

1 κουνέλι 1,5 κιλό 
1 κρεμμύδι μεγάλο 
4 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλιά της σούπας ντομάτα πελτε 
1 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο 
1 κιλό κρασί λευκό
1 ξυλαράκι κανέλα Αλάτι,πιπέρι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το κουνέλι μερίδες το πλένουμε καλά τρία νερά το στραγκιζουμε και το βάζουμε σε μια λεκάνη με 1 κιλό κρασί το αφήνουμε δύο ώρες το στραγκίζουμε και το βάζουμε στη κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι το σκόρδο μία κουταλιά της σούπας πελτέ και ένα ποτήρι λάδι το γυρίζουμε ελαφρά να ροδίσει και ρίχνουμε δύο με τρία ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράζει σε χαμηλή φωτιά περίπου δύο ώρες να απορροφήσει όλα τα υγρά και να μείνει με το λάδι του. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανητές, ρύζι πιλάφι ή μακαρόνια.


<<<>>>

 

Κόκορας γεμιστός στο φούρνο


Υλικά
1 κόκορας, 2 κιλά
500gr συκωτάκια φρέσκα κοτόπουλου
60gr ρύζι κίτρινο
100gr λαδοτύρι ή πεκορίνο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
150 gr ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τον κόκορα, εσωτερικά και εξωτερικά και τον αφήνουμε να στραγγίξει.
Αν έχετε γκαζάκι περάστετον μια φορά από τη φλόγα για να καούν όλα τα μικρά πούπουλα που μπορεί να έχουν μείνει επάνω του.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τοποθετούμε ψιλοκομμένα τα συκωτάκια να σωταριστούν για 15΄.
Μόλις σβήσουμε το τηγάνι, ρίχνουμε σε αυτό, τη ρίγανη, το ρύζι και το λαδοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους.
Πέρνουμε τον κόκορα, τον αλατοπιπερόνουμε εσωτερίκα και με ένα κουτάλι τον γεμίζουμε με τα υλικά μας.
Με ένα μικρό βελόνι του ράβουμε την τρύπα να μη βγει η γέμιση και αφού τον πασπαλίσουμε με αλάτι και πιπέρι εξωτερικά τον τοποθετούμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2 1/5 ώρες.
Στη διάρκεια του ψησήματος τον γυρίζουμε για να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.




Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...