Κατηγορίες

Koo Club

Κολοκυθοανθοί

ορεκτικό που συνδυάζεται θαυμάσια με τσίπουρο ή ούζο.


Υλικά για 4 άτομα

  • 20 με 24 ανθοί από πράσινα κολοκυθια
  • 200 gr τυρί φέτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • δυόσμος
  • αλάτι
  • νερό
  • αλεύρι


Εκτέλεση: Μετά το πλύσιμο των ανθών βγάζουμε τους μίσχους και αλατίζουμε ελαφρώς. Σε βαθύ πιάτο γίνεται ο χυλός με το αλεύρι και το νερό. Σε αυτόν βυθιζουμε τους κολοκυθοανθούς. Ακολουθεί το τιγάνισμα τους σε καυτό λάδι.

Οι ανθοί των κολοκυθιών μπορεί να γίνουν γεμιστοί με ρύζι ή με αυτούς να κάνουμε πίτα.



Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...