Κατηγορίες

Koo Club

 

 Συνταγή

Αθερινοπιτάκια Σύμης (Γαελοπιτάκια)

 

Υλικά:

1 κιλό αθερίνα

2 φλιτζ. αλεύρι

1 ½ φλιτζ. ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με τον χυμό τους

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

½ φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση:

Πλένετε καλά τα ψάρια, τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και τα ανακατεύετε ελαφρά και κατόπιν τα αφήνετε να στραγγίξουν για 15 λεπτά.

Αναμειγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις ντομάτες με τον χυμό τους, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα βότανα και την μαγειρική σόδα.

Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα.

Προσθέτετε τα ψάρια και ανακατεύετε.

Ζεσταίνετε ελαιόλαδο ή άλλο λάδι σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι.

Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα με τα ψάρια μέσα στο καυτό λάδι.

Τα τηγανίζουμε γυρίζοντάς τα μία φορά, μέχρι να ροδίσουν.

Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε μία πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα σας και συμπληρώνετε ελαιόλαδο αν χρειαστεί.



Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...