Κατηγορίες

Koo Club

                                                                       

                                                                                         
                                                                                            Έπαρση…σημαίας!

Το υποπτευόμασταν, το ξέραμε και κάθε χρόνο το απολαμβάνουμε με όλες μας τις αισθήσεις. Απλώς τώρα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση (και επιβράβευση) του. Η Ελλάδα, λοιπόν, είναι για το 2016 η 3η χώρα παγκοσμίως με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες. Κατά την πρώτη επίσημη τελετή ανακοίνωσης των ακτών και μαρίνων 50 χωρών που βραβεύονται για το 2016 από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Χαλκιδική με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), η Ελλάδα απέσπασε 430 Γαλάζιες Σημαίες για ακτές και εννέα για μαρίνες. Mε 52 σημαίες πρώτευσε ο νομός Χαλκιδικής ενώ για να δείτε σε τι χώρα ζούμε, σύμφωνα με αντίστοιχη έκθεση της Κομισιόν για τα ύδατα κολύμβησης, το 97,2% των περιοχών στην Ελλάδα διαθέτει ύδατα κολύμβησης εξαιρετικής ποιότητας.                                                                     
 

 

Με τη φετινή βράβευση η Ελλάδα διατήρησε και για το 2016 την 3η θέση που είχε λάβει και πέρυσι. Η διοργάνωση στην Ελλάδα, της τελετής βράβευσης της Γαλάζιας Σημαίας, είναι ένα ιστορικό γεγονός για την χώρα μας, αφού μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρόνο με δελτίο τύπου από την έδρα του FEE στη Δανία. Να σημειωθεί ότι η εν λόγω βράβευση δεν είναι σημαντική μόνο για το ονόρε της υπόθεσης και για να μας ζηλεύουν οι ξένοι φίλοι μας αλλά και επειδή τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις «Γαλάζιες Σημαίες» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται η Ισπανία με 588 παραλίες και 100 μαρίνες και στη δεύτερη η Τουρκία με 444 ακτές και 21 μαρίνες αντίστοιχα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν η Γαλλία και η Πορτογαλία.                                                                    

Νέα


 Απέναντι...γαλάζιο

 

24 Αγαπημένες Κυκλαδίτικες Παραλίες

 

Cuba Gastronomia

          

Ένα ταξίδι στο αντί – θετο.
Σε τέσσερα νησιά που ξεχωρίζουν
με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους,
τους λιγοστούς ή και
ανύπαρκτους κατοίκους τους, την
ανεπιτήδευτη ομορφιά τους, όλα τους
όμως με ένα κοινό σημείο: Το «αντί» τους!

      

Σ’ ένα καθαρά υποκειμενικό ζήτημα, ο
Γιάννης Τούντας επιλέγει τις δικές του
αγαπημένες, έχοντας «σαρώσει» στην
κυριολεξία, κάθε νησί δεκάδες φορές,
εκατοστό, εκατοστό…

 Η σχετικά άγνωστη κουζίνα της
Κούβας, έχει τη δική της ιστορία
με ή χωρίς καρύδες, αμερικανικά
εμπάργκο και Φιντέλ Κάστρο...