από το φίλο μου Γιώργο Ψύχα, σεφ στο εστιατόριο Sphinx Σαντορίνη

 Φαγκρί του Αιγαίου με πικάντικη σάλτσα ντομάτας


Υλικά
4 φαγκριά μισό κιλό το ένα
3 σκελίδες σκόρδο
ντομάτα σάλτσα από σαντορινιά ντοματάκια
4-5 ντοματάκια Σαντορίνης
1 φλυτζάνι ζωμό από ψάρι ή λαχανικά
κάπαρη
μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι
ελάχιστη ρίγανη
λίγη καυτερή πιπεριά ξερή
ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί ασύρτικο Σαντορίνης
λίγα καπαρόφυλλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση: καθαρίζουμε τα φαγκριά τα φιλετάρουμε, τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτή φωτιά να χρυσίσουνε να πάρουν χρώμα. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με κρασί προσθέτουμε τη σάλτσα και το ζωμό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και την κάπαρη, τα ντοματίνια ολόκληρα, το μισό μαϊντανό, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και όταν δέσει προσθέτουμε λίγη ρίγανη. Τοποθετούμε τα ψάρια στο πιάτο σκεπάζουμε τα 2/3 του ψαριου με τη σάλτσα τα πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τα γαρνίρουμε με καπαρόφυλλα. Το συνοδεύουμε με ρύζι ή λαχανικά ή και τα δύο.

To top